Het verhaal over de jonge afgezette koning Evan Pettiwhisker Tildrum is er niet eentje dat in een enkel hokje past. Zo combineert de game vele genres en populaire features om er vervolgens een eigen twist aan te geven. Door middel van een aantal verschillende sessies, verspreid over de dag, hebben wij kunnen genieten van deze mengelmoes die behoorlijk toegankelijk is voor de doorsnee RPG-fan.

Geef het een kans

Als je geen enkel idee hebt waar Ni no Kuni 2 over gaat, doe je er goed aan om een paar minuten van jouw tijd te spenderen aan het lezen over de grote lijnen van de game. Denk je dat niet nodig te hebben of volg je het spel vanaf de aankondiging? Dan heten wij je hartelijk welkom in Goldpaw, oftewel de stad waar geluk de dienst uitmaakt en tevens het centrale toneel van Ni no Kuni 2 vormt.

Alhoewel het motto ‘weet wanneer je moet stoppen’ een handige richtlijn is voor de wereld van kansspelen, kan je werkelijk geen genoegen van de metropool krijgen. De op Taiwan gebaseerde locatie kent een enorme hoeveelheid visuele prikkels. Felle kleuren, traditionele kleding en een druk straatleven liggen op Evans pad.

De jonge koning en zijn gezelschap zijn er niet op uit om hun leven te vergokken, want ze hebben een groter doel voor ogen. Evans doel is namelijk om een nieuw koninkrijk te stichten waarbij oorlog een term uit het verleden wordt. Hiervoor moet hij door het stof om de huidige lokale heersers aan zijn zijde te winnen door vaak bizarre quests uit te voeren. En ja, ook in Goldpaw doet er zich een kans voor!