Met de volgende generatie consoles in zicht zijn er steeds meer geruchten die opduiken over hoe gaming de komende jaren gaat veranderen. Denk bijvoorbeeld aan Google die van plan is om de game-industrie te betreden en VR. Je leest er alles over in deze lijst met Next Gen game trends die je kunt verwachten in de komende jaren.

Weg met fysieke exemplaren

Laten we maar beginnen met één van de minder leuke next gen game trends die we kunnen verwachten in de komende jaren, namelijk het verdwijnen van fysieke exemplaren van games. Digitale exemplaren zijn inmiddels al de nieuwe standaard en dat is niet zo gek aangezien het allemaal een stukje sneller, gemakkelijker en goedkoper is om digitaal je game te kopen. Zo heb je bij digitale games geen extra kosten voor het hoesje, de gebruiksaanwijzing en natuurlijk de game zelf.

Daarnaast gaat ook nog eens het gerucht dat Microsoft van plan is om een Xbox One uit te brengen waar je geen eens meer disks in kunt stoppen. Het kan alleen maar gezien worden als een spijker in de doodskist van fysieke exemplaren. Er zijn al meerdere spreekwoordelijke spijkers naast het eerdergenoemde gerucht en over één van die spijkers lees je op de volgende pagina.