Netflix vs Disney Plus streaming - Gaat er een dienst knock out?

Eentje kan zowaar knock out gaan. Er lijkt een moordende concurrentiestrijd te gaan ontstaan. Maar dat is niet gek als de streamingmarkt zo blijft versplinteren.

Aanbod

Hitseries hebben vele Netflix-kijkers aan hun beeldscherm gekluisterd. Maar tijden veranderen. Er komen nog steeds toffe series en films naar de streamingdienst, toch valt het op dat er minder tegelijkertijd uitkomt dan we gewend zijn. Dit kan misschien liggen aan het feit dat Netflix het moeilijk heeft. De streamingmarkt raakt steeds meer versplinterd en nu Disney ook haar eigen streamingdienst aan het opzetten is, zal het er voor Netflix qua content ook niet zonniger op worden. Zo wordt Netflix erg afhankelijk van haar eigen Netflix Original series en films. Het kost geld en veel tijd om op grote schaal content zelf te blijven maken.

Dit kan lastig worden als we kijken wat Disney Plus potentieel aan archief al klaar heeft liggen. Alhoewel er nog geen officiële lijst is met alle titels die we op de streamingdienst kunnen verwachten, is het zeer aannemelijk dat we hier straks elke Disneyfilm en -serie kunnen bekijken die ooit is uitgekomen. En dat zijn er een hoop! Door de jaren heen heeft Disney niet alleen een heleboel eigen films gemaakt, ook heeft het bedrijf zoveel merken opgekocht dat er uren aan materiaal klaar ligt: Marvel, Fox, Disney Channel...