Foto: Netflix

We maken in deze lijst met beste Netflix Original series die bekroond zijn geen onderscheid tussen genres. Het enige label dat de series moeten dragen is dat ze een Netflix Original zijn en daar zijn er dan ook onwijs veel van. De tien beste daarvan vind je hieronder!

10. Making a Murderer

We trappen deze lijst af met de boeiende docureeks Making a Murderer. De serie vertoont in een span van twintig aflevering het verloop van Steven Avery en hoe hij achttien jaar lang achter slot en grendel zat. De docu laat alleen zien hoe dit nooit had mogen gebeuren en vergaarde dan ook al snel een groot publiek toen de serie in 2015 op de streamingdienst verscheen.

Het spraakmakende eerste seizoen deed veel stof opwaaien, waardoor uiteindelijk de toenmalige president van de Verenigde Staten zelfs betrokken raakte bij de serie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de serie het goed heeft gedaan in de prijzencategorie. Zo ging de serie met vier Emmy’s aan de haal tijdens de awardceremonie in 2016. Deze waren meer dan verdiend en het is dan ook zeker een van de Netflix Original series die je moet gaan kijken.