Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures

De eerste twee van deze geanimeerde series van Netflix komt uit in 2019, waaronder Go! Go! Cory Carson. Deze serie zal gaan over speelgoed van kleuters en de uitvoerende producenten zijn Alex Woo (Wall-E, Ratatouille) en Stanley Moore (Finding Dory, Monsters University). De andere serie heet Mighty Little Bheem, een kleuterserie die wordt geproduceerd door Rajiv Chilaka (Chhota Bheem).

Series vanaf 2020

In 2020 zullen er meer series uitkomen, waaronder Trash Truck. Dit is een geanimeerde serie over een kind met een grote fantasie en een vuilniswagen als beste vriend. Deze serie wordt uitgevoerd door Glen Keane (The Little Mermaid, Aladdin, Beauty and the Beast). Verder komt er in dat jaar ook een serie genaamd Kid Cosmic. De show wordt geproduceerd door Craig McCracken (The Powerpuff Girls, Foster’s Home for Imaginary Friends). Deze show zal gaan over een kind dat ervan droomt om een superheld te zijn, deze droom komt uit.

Tot nu toe is er nog maar een serie bekend die in 2021 uitkomt, namelijk Maya and the Three. Dit wordt een geanimeerde serie over een prinses die ook een krijger is. Deze serie wordt geproduceerd door Jeff Ranjo (Moana, Hercules).

Geanimeerde films

Het is ook bekend dat er minimaal twee nieuwe films worden gemaakt. De eerste komt uit in 2020 en heet The Willoughbys. Deze film gaat over in de steek gelaten kinderen die zich aan moeten passen aan de moderne wereld. The Willoughbys wordt geproduceerd door Kris Pearn (Cloudy With a Chance of Meatballs 2). De tweede film komt uit in 2021 en heet My Father’s Dragon. Deze geanimeerde 2D film wordt geschreven door Meg LeFauve (Inside Out) en zal gaan over een jongen die een mythisch wezen probeert te vinden.

Geanimeerde Netflix series en films

Het is de bedoeling dat de series en films entertainment zijn voor jong en oud. Op deze manier zijn ze leuk om te kijken voor het hele gezin, dus niet alleen kleuters maar ook oudere kinderen en de ouders daarvan. Volgens de statistieken van Netflix kijkt 60% van de kijkers elke maand wel eens naar een film of serie die bedoeld is voor het hele gezin. Vandaar dat Netflix meer content in deze richting wil produceren.

Benieuwd naar wat er deze maand nieuw is op Netflix? Wij hebben een handig overzicht met de releases van begin november. Ook hebben wij de nieuwe Netflix Original series van begin november uitgelicht.