5 Netflix films met plot twist - laat je verrassen door deze films!

2. Kring (Circle)

Vijftig mensen worden wakker in een kamer. Een vrouw wil een voet naar voren doen, maar er gaat een keiharde buzzer af. Elke twee minuten sterft er dankzij een vreemd apparaat een persoon in de cirkel. Eerst lijken deze aanvallen willekeurig, maar al snel wordt het duidelijk dat de mensen die zich in de cirkel bevinden zelf de macht hebben om te beslissen wie er dood gaat.

Deze film is een verborgen pareltje op Netflix. Het lijkt op het eerste gezicht niet echt een leuke film (de poster is niet erg aantrekkend), maar zodra je de film kijkt kom je erachter dat het wel degelijk vermakelijk is. Constant word je achterover geblazen door wie er als volgende wordt afgemaakt. Zonder dat je het realiseert word je net zo erg als de aanwezigen in de cirkel, want ook jij gaat mensen de dood toewensen in de film.

De plot twist zit net als bij Se7en tegen het einde van de film. Daar kom je er namelijk achter dat mensen die goed leken te zijn door de film heen helemaal niet zo heilig zijn. Niemand is heilig in deze film en dat zal je goed doen verbazen tegen het einde van de film. Kijk Circle en je zult begrijpen wat we bedoelen.