Foto: The Walt Disney Company Benelux

9. Michael B. Jordan (Erik Killmonger)

Deze Amerikaanse acteur heeft al meerdere rollen gespeeld die een goede indruk achter hebben gelaten. Denk dan bijvoorbeeld aan rollen als Oscar Grant uit Fruitvale Station, die wij zelfs hebben benoemd tot een van de beste zielige films in onze special. In Black Panther speelde deze acteur toch een hele andere rol.

In de film Black Panther die begin dit jaar is uitgekomen speelde Michael B. Jordan de schurk. In deze film daagt Erik Killmonger koning van Wakanda, T’Challa, uit voor een duel om de kroon. Erik zijn vader was vermoord, omdat hij zijn eigen volk had verraden en Erik wil gerechtigheid.

Waarom Michael B. Jordan tussen de beste acteurs van Marvel valt, is omdat hij voor de zoveelste keer een geweldige rol heeft neergezet. Deze keer als een schurk en nog een goede schurk ook. De hele film door merk je hoe diep Michael in de rol van Erik zit en hoe goed het is gespeeld. Hij heeft een heleboel pijn, maar dat komt door hoe Jordan de rol speelt. Daarom verdient hij een plek in deze lijst.