De gehele Need for Speed line-up staat erom bekend het racegenre van wat luchtigere content te voorzien. Gevaarlijke straatraces, waarbij omgeving zowel vriend als vijand is, blijven haaks staan op bijvoorbeeld een netjes uitgelijnde F1-game. Ook Need for Speed Payback duikt in het principe om de beste underground coureurs neer te zetten. Verwacht daarmee een hoop rivaliteit en opgevoerde bakken die het straatbeeld bepalen.

Het parcours voor Need for Speed Payback speelt zich af in Fortune Valley. Een mix tussen wat stedelijke gebieden en het overheersende woestijnlandschap. Tijdens het EA-Play evenement is er kennis gemaakt met deze laatste categorie, die kort gezegd vrij betoverend eruit zag. Alhoewel kilometers zand niet bepaald spannend klinkt, is er duidelijk moeite in gestopt om er toch iets boeiends van te maken.

Welkom in Fortune Valley

Voor wat de preview gameplay getoond heeft, bestaat het gebied vooral uit zandduinen en bergen. Als er wel één ding gezegd mag worden over de nieuwe Need for Speed, dan is het wel dat het totaalplaatje grafisch flink op vooruit is gegaan. Wat op het eerste gezicht vrij eentonig lijkt, wordt opeens wonderschoon door middel van de opgepoetste Frostbite-engine.

Naast de visuele pracht van de daadwerkelijke gameplay, weten ook de cutscenes aan dit niveau te tippen. Van Need for Speed Payback kan je in ieder geval een hoop filmmateriaal verwachten, want de storyline gaat dieper dan zijn voorgangers. Er is hierbij overduidelijk veel aandacht besteed aan het uitbreiden van het narratief en het rechtvaardigen van je race-capriolen. Die tevens heel wild lijken te worden.