Als je een Nintendo Switch hebt, kun je verschillende soorten punten verzamelen via de My Nintendo-website die je vervolgens kunt gebruiken voor leuke extra's of korting op je volgende aankoop. Hierbij moet je alleen wel goed opletten welke punten je hebt. Er zijn namelijk Platina- en Gouden punten, maar ook nog een scala aan punten die gebonden zijn aan mobile games. Het is nogal een ingewikkeld systeem en hier leggen we uit hoe de verschillende soorten punten werken.

My Nintendo Switch punten in verschillende vormen

Laten we beginnen me de Platina punten. Die kun je op de My Nintendo-website inwisselen voor korting op spellen voor je Nintendo 3DS of Wii U bijvoorbeeld of voor een leuke screensaver. De Platina punten verdien je door de verschillende Nintendo-diensten te gebruiken. Denk aan het koppelen van je Facebook-account aan je Nintendo-account of je inschrijven voor de e-mails van Nintendo.

Ook de punten van de mobiele games werken op deze manier. Zodra je specifieke taken volbrengt in games als Animal Crossing: Pocket Camp, Fire Emblem Heroes en Super Mario Run kun je daarvoor punten innen via de My Nintendo-site. Elke game heeft een ander soort punten en daarmee kun je vervolgens leuke in-game beloningen kopen. Zo kun je in Super Mario Run een nieuw personage vrijspelen en in Animal Crossing kun je extra geld verdienen.