In onze MSI Monitor review round up hebben we drie verschillende monitoren van MSI aan de figuurlijke tand gevoeld. We gingen aan de slag met de MSI Oculux NXG251R, de MSI Optix MAG271CQR en de MSI Optix MAG321CQR. Elke monitor werd anders beoordeeld en in onze MSI Monitor review round up lees je welke als beste uit de bus komt.

MSI Monitor Review Round Up - De MSI Oculux NXG251R

Er wordt wel vaker gezegd dat je vierkante ogen krijgt als je te lang naar een beeldscherm staart. Sommige monitoren zijn alleen te mooi om niet naar te blijven staren. De vraag is of dat ook zo is met de MSI Oculux NXG251R.

Met de MSI Oculux NXG251R heb je een bescheiden 24,5 inch monitor in handen waar je maar met moeite je ogen vanaf kunt houden. Hoewel er geen 4K-beelden geleverd worden, is het scherm meer dan geschikt voor gaming dankzij een groot aantal handigheidjes en in deze MSI Monitor Review Round Up kom je erachter of die handigheidjes het prijskaartje van 499 euro voor de MSI Oculux NXG251R het waard maken.

MSI Oculux NXG251R - XGN.nl

Sneller dan Sonic

In plaats van 4K heeft de Oculux een Full HD 1080p scherm dat de beelden met een 240Hz refresh rate kan laten draaien mits je PC dit aankan natuurlijk. Het is een belangrijk onderdeel van een goede monitor, want de beelden moeten er zo natuurlijk mogelijk en gestroomlijnd uitzien. Hoe vaker het beeld per seconde ververst, hoe beter de beelden tot zijn recht komen. Waar de meeste monitoren tegenwoordig voor 144 Hz gaan, doet de Oculux daar nog een stapje bovenop en met resultaat.

Het beeld wordt maar liefst 240 keer per seconde ververst op titels die dit ondersteunen (denk aan Battlefield V of Black Ops 4) en tijdens een match kun je daardoor nog net weer een stapje sneller reageren dan iemand die geen gebruik maakt van een soortgelijk scherm. Dit is dan ook één van de redenen waarom het scherm ideaal is voor eSports, want daarin telt letterlijk elke honderdste van een seconde. Dat het er dan misschien net wat minder uitziet, maakt niet zo heel veel uit.

MSI Monitor Review Round Up - MSI

Niet de optimale ervaring

Die hoge refresh rate zorgt er alleen wel voor dat de monitor op een aantal andere manieren moet inleveren. De eerder genoemde 4K-kwaliteit is niet van de partij en ook ontbreekt HDR. Het zijn twee factoren die een groot verschil maken wanneer er tegenwoordig gekeken wordt naar schermen, want voor de beste ervaring wil je dat alles er optimaal uitziet als je een keer gaat gamen voor een goed verhaal. Dan wil je niet achterlopen met verouderde graphics omdat je scherm het niet ondersteunt.

Ondanks dat op grafisch gebied niet het onderste uit de kan gehaald wordt, is de monitor wel voorzien van een bijna randloze afwerking. Hierdoor zijn er slechts enkele millimeters aan basel te zien en kun je je zonder afleiding volledig richten op het gamen. Dit is tekenend voor de Oculux, want het uiterlijk is simpelweg sexy. Zo zorgt een klein detail, zoals het weglaten van een logo op de voorkant (een unicum als het op monitoren aankomt), voor een professionele uitstraling.

Op subtiele wijze zorgt het er ook voor dat je niet afgeleid wordt en je je dus volledig kan richten op het gamen. Iets wat dit nog sterker benadrukt is de Anti-Flicker-functie, want hierdoor heb je minder snel last van licht dat reflecteert op je beeldscherm. Alleen als je bewust met een bouwlamp in het holst van de nacht op het scherm gaat schijnen, zie je dat er nog wat tegenlicht is, maar doorgaans zal dat nooit gebeuren.

MSI Oculux NXG251R - XGN.nl

MSI Oculux NXG251R Review - Precisie voor de pro’s

Als je de professionele kant op wil door eSporter te worden is de Oculux een monitor waarmee je uitstekend uit de voeten kunt. Er zijn geen onnodige toeters en bellen die voor afleiding zorgen. Sterker nog, de Anti-Flicker-functie zorgt ervoor dat je je nog beter kunt richten op het gamen en door de 240 Hz refresh rate ben je al snel een stapje voor op de competitie. Het is alleen wel jammer dat je door die hoge refresh rate het te doen hebt met een resolutie van 1080p zonder HDR, want 4K HDR is de nieuwe standaard en eigenlijk wil je gewoon niet achterblijven.

7.5

+ Ideaal voor eSporters

+ 240 Hz refresh rate

+ Oogt wonderschoon

+ Anti-Flicker werkt fantastisch

- Resolutie van 1080p is verouderd

- Geen HDR