De gouden regel van Mortal Kombat is gebroken

Mortal Kombat heeft namelijk slechts één regel en juist die is Raiden al die tijd vergeten. De regel luidt dat de werelden alleen samengevoegd mogen worden als er tien opeenvolgende overwinningen voor een team zijn geweest. En dat is hier absoluut niet het geval.

Shao Kahn heeft dus de gouden regel van Mortal Kombat gebroken zodra hij wint. En dat betekent dat de Elder Gods zich met de gebeurtenissen zullen gaan bemoeien, Shao Kahn gestraft zal worden en de vrede weder zal keren.

Nu moet de dondergod er alleen voor zorgen dat de overgebleven aardse vechters stoppen met knokken en zich overgeven. Hij gaat terug naar de aarde om zijn plan aan ze Liu Kang, Sonya en Cage te leggen. Maar Kang is te boos om alle gebeurtenissen en vertrouwt Raiden niet meer.

De shaolin is al zijn vrienden kwijtgeraakt en op de koop toe ook nog een Kung Lao, een familielid. Hij gaat achter Shao Kahn aan om hem te vermoorden, maar Raiden stopt hem door het gevecht met hem aan te gaan. Liu Kang wordt niet alleen verslagen tijdens het gevecht met Raiden, maar sterft ook aan de hand van de dondergod.