Invasie van Outworld

Al snel ligt alles op aarde in puin, zijn overal wezens te zien die verwoesting aanrichten en is het één grote chaos. Intussen wordt er overal geknokt door aardlingen en mensen uit outworld.

Onder de vechtenden zijn Mileena, Reptile en Kintaro, maar niet Kitana, de andere dochter van Shao Kahn. Zij heeft namelijk ontdekt wat haar echte verleden is, wat er met Edenia(Outworld) is gebeurd en wat voor smerige hufter Kahn is.

Mileena, Reptile en Kintaro lopen Kabal en Styker tegen het lijf en dat loopt zoals we van Mortal Kombat gewend zijn op knokken uit. Kabal raakt flink verwond tijdens het gevecht en verdwijnt van het toneel, maar Stryker wordt nadat hij gewonnen heeft door Nightwolf ingelijfd als beschermer van de aarde.

Kabal wordt intussen geholpen door Kano die hem van prostheses in zijn gezicht voorzien zoals hij die ook zelf heeft. Raiden heeft intussen al zijn troepen verzameld als één groot team. De teamleden zijn onder andere Liu Kang, Sonya Blade, Johnny Cage, Kitana, Sub-Zero (door Raiden weer menselijk gemaakt), Jax, Nightwolf en Stryker.

Sub-Zero weet tijdens een gevecht met Sektor te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor het fuseren van Outworld met Aarde. Het is niemand minder dan Quan Chi en die moet gestopt worden. Nightwolf gaat achter de tovenaar aan om hem te stoppen, terwijl Sub-Zero het tegen zijn oudere, dode, broer opneemt die intussen als Noob Saibot door het ‘leven’ gaat.