De toekomst van Mortal Kombat moet veranderd worden

Terwijl Shang Tsung toekijkt maakt Sonya de ninja in, maar ze doodt hem niet. Meteen na het gevecht verschijnt Raiden in Goro’s Lair en hij krijgt direct weer een visioen. Dit keer is het het beeld van Liu Kang die Shang Tsung verslaat. Maar juist op dat moment valt Sonya de tovenaar aan.

Raiden vermoedt dat de beelden iets met de cryptische boodschap te maken hebben en houdt Sonya tegen. Later dient Sonya het nogmaals tegen Kano op te nemen in een officieel gevecht, maar Shang Tsung is gereserveerd voor Liu Kang.

Het is tijd voor Raiden om aan zijn vechters uit te leggen wat er precies speelt en over de boodschap uit de toekomst. Het is aan hem en zijn vechters om de gebeurtenissen die wij uit de voorgaande delen (Mortal Kombat, Mortal Kombat 2 en Mortal Kombat 3) kennen te stoppen.

En Raiden is hiermee natuurlijk al begonnen, maar nu is het een kwestie van doorpakken zonder echt te weten wat hij precies moet veranderen. Zo houdt de dondergod op basis van een visioen Scorpion tegen die van plan is Sub-Zero te vermoorden. In ruil daarvoor vraagt hij de Elder Gods om de Shirai Ryu, de clan van Scorpion, terug te laten keren uit de dood.