Mortal Kombat begint

In het begin doet Raiden niets met de beelden en de boodschap, maar hij merkt wel op dat zijn amulet (hetzelfde amulet wat Shao Kahn in de laatste strijd vernietigt) een barst opgelopen heeft. Dat is op zijn minst toevallig te noemen. Hij heeft ook helemaal geen tijd om zich met de boodschap bezig te houden, want Mortal Kombat begint net.

En het begin van het toernooi wordt gemarkeerd door Johnny Cage die het opneemt tegen zowel Reptile als Baraka. Cage vloert de twee strijders echter al snel, denkend dat het maar acteurs zijn, en Shang Tsung draagt Cage op Baraka te Finishen. Dat zit echter niet in de aard van de Hollywoodster en hij weigert.

Na het gevecht spreken Liu Kang en Raiden Cage aan op zijn gedrag. Hij deed immers behoorlijk verwaand tegen Shang Tsung en beledigde hem ook nog eens. En dat terwijl de aarde in gevaar is. Cage doet het allemaal niets en hij gaat liever Sonya Blade versieren.

Zij moet echter niets van hem weten, totdat hij haar uit de klauwen redt van Kano. Die wil haar namelijk vermoorden. Nu Kano verslagen is, heeft Sonya wat respect voor de verwaande acteur, maar helaas is Kano er intussen wel vandoor.

Sonya is op zoek naar Jackson Briggs, ofwel Jax, die haar meerdere is. Hij is echter verdwenen en de aanwijzingen hebben Sonya naar het toernooi geleid. Precies waar Shang Tsung haar hebben wil, in Goro’s Lair, is Jax opgesloten. Voordat Sonya hem kan bevrijden mag ze eerst op de vuist met Sub Zero.