..staat een andere op (spoiler alert)

Niet alle kwaadwillende types zijn weg. Quan Chi is namelijk slinks achtergebleven met de voormalig Elder God Shinnok en heeft gebruik gemaakt van de chaos om zelf een en ander te regelen. Shinnok val vanuit de NetherRealm de aarde binnen en neemt Outworld voor het gemak gelijk mee.

De aarde valt van de regen in de drup dus. Terwijl Shinnoks leger overal dood en verderf zaait, gaat Shinnok naar de Sky Temple van Raiden om daar de levenskracht van de aarde te vergiftigen. Hier loopt hij vanzelfsprekend Raiden, Cage, Kenshi en Blade tegen het lijf die in de Sky Temple huist.

Een gevecht tussen Shinnok en Raiden breekt los en Raiden lijkt te gaan verliezen van Shinnok. Maar gelukkig is daar Johnny Cage nog, die net op tijd het amulet uit handen van Shinnok weet te slaan. Ook Kenshi en Sonya bemoeien zich met de strijd, maar zij worden al snel uitgeschakeld door de voormalig Elder God.

Het is dus aan Johnny Cage om het amulet bij Shinnok vandaan te houden en dat lukt hem. Raiden krijgt het amulet in handen en zet vangt Shinnok ermee. Nu is het zaak om het amulet bij de Elder Gods te krijgen. En dat terwijl elders de chaos voortzet met onder andere Mileena die ‘haar’ koninkrijk wil terugclaimen.

Mortal Kombat X komt op 14 april in de schappen terecht en dan kunnen we van het hele verhaal gaan genieten, inclusief de nieuwe features en de nieuwe karakters. Als je twijfelt of je Mortal Kombat X wil aanschaffen, lees dan ook onze special met in ieder geval vijf redenen om de game te kopen of de preview.