Aan ieder verhaal komt een einde en dat was ook zo bij de verhaallijn van Mortal Kombat. Of tenminste, de originele verhaallijn. Het einde van deze verhaallijn markeert in dit geval gelukkig het begin van een nieuwe verhaallijn. De verhaallijn die Mortal Kombat en Mortal Kombat X volgen dus. Maar wat is er nou allemaal gebeurd in Mortal Kombat?

Een cryptische boodschap

Aan het einde van de verhaallijn die Mortal Kombat oorspronkelijk volgde vond The Battle of Armaggeddon plaats. De uiteindelijke slag om de werelden waar slechts één vechter over kon blijven: Shao Kahn of Raiden. Nagenoeg alle andere vechters zijn gestorven in de strijd om de werelden.

En Raiden, ogenschijnlijk de laatste overlevende aan de menselijke kant, staat op het punt om zelf het loodje te leggen. Shao Kahn heeft namelijk de krachten van Blaze bij zijn eigen krachten gevoegd en is krachtiger dan ooit. Vlak voordat de dondergod de genadeklap krijgt verricht hij echter nog één alles veranderende daad…

Hij verstuurt een cryptische boodschap naar zijn vroegere zelf, vlak voor het eerste Mortal Kombat toernooi. “Hij moet winnen” luidt de boodschap, maar dat is niet het enige wat de Raiden in het verleden binnenkrijgt. Hij ontvangt namelijk ook een aantal mentale beelden. Visioenen uit de toekomst zeg maar.