Zelfs n00bs kunnen met Mortal Kombat X aan de slag

Mortal Kombat X biedt namelijk een aantal mogelijkheden waardoor nieuw publiek aangetrokken wordt. De zogeheten n00b op het gebied van Mortal Kombat. Om te beginnen zijn er de Easy Fatality en de Skip Fight Koins.

Met die eerstgenoemde kun je een Fatality eenvoudig uitvoeren door een druk op de knop. Geen ingewikkelde beweging uitvoeren (al zijn de Fatalities in de game niet heel moeilijk). Geen rekening houden met de snelheid van de invoer van de commando’s, maar simpelweg een druk op de knop.

Naast de Easy Fatality is er ook de Skip Fight optie. Hiermee kan je een gevecht in Mortal Kombat X (MKX) overslaan als je echt vastloopt. Wordt de vloer dus met je aangeveegd door een computerspeler, dan kun je het gevecht overslaan. Niet dat het volgende gevecht er makkelijker van wordt, maar wie weet helpt het.

Deze twee opties kosten per keer dat je ze gebruikt wel een munt, respectievelijk de Easy Fatality en de Skip Fight Koin. Zijn die op, dan wordt er dus niet meer overgeslagen of makkelijk afgemaakt. Gelukkig kun je altijd nog gebruik maken van je Faction Kills, die voor alle karakters hetzelfde zijn. Deze bewegingen zijn ook redelijk makkelijk uit te voeren en zorgen er ook voor dat iemand gruwelijk aan zijn einde komt.