In Mortal Kombat 11 is een ware schat te vinden in The Krypt. De game laat je onder andere nieuwe outfits, maskers, wapens en augmentations vrijspelen voor iedere vechtersbaas. Daarnaast is er in The Krypt ook een berg aan artwork, soundtracks en items voor de Towers of Time vrij te spelen. Om bij al deze voorwerpen te komen en dan met name de outfits, maskers en augmentations, moet je het hele eiland verkennen.

Los van dat de talloze verwijzingen naar de Mortal Kombat film en de diverse games voor fans een feest van herkenning vormen, kan het een behoorlijke uitdaging zijn om overal op het eiland te komen. Wij geven je de voorwerpen om alle locaties vrij te spelen.

Let op! Dit is een guide die je op weg helpt in The Krypt van Mortal Kombat 11 en dat betekent dat we het een en ander moeten spoilen. Wil jij op eigen houtje alle locaties ontdekken, dan is het wijs om nu te stoppen met lezen.

13. Voordat je op pad gaat…

We beginnen deze Mortal Kombat 11 Krypt guide met een paar handige tips die je sneller overal zullen laten komen. Als gamer wil je zo snel mogelijk alle kistjes openen die je tegenkomt in The Krypt, want hier zitten tenslotte schatten in. Noem het een instinct. Probeer in The Krypt dit instinct in het begin vooral de duurdere kisten even te negeren, want ongeacht de prijs van een (standaard) kist, de inhoud is voor iedereen anders met een uitzondering daar gelaten.

Het kan dus zomaar zijn dat de ene speler een kist van 10.000 koins opent en daarin een pakje, een wapen en een augment aantreft, terwijl een andere speler het moet doen met artwork De kisten die een Shao Kahn helm op de klep hebben, bevatten hetzelfde voor iedereen en dit geldt ook voor de kisten die in brand staan. De monniken en containers met groene energie erin bevatten voor iedere speler iets anders, dus geef hier in het begin ook niet te veel aan uit. De zielen die deze kisten kosten (en het bloed voor de Shao Kahn kisten) zijn namelijk niet makkelijk aan te vullen.

Terwijl je op het eiland kisten opent, krijg je zo nu en dan een Skeleton Key. Hiermee kun je deuren openen op het eiland om zo in andere ruimtes te komen. Zorg ervoor dat je altijd een of twee van deze sleutels op zak hebt. Je hebt er namelijk een paar nodig om belangrijke deuren te openen. Later in deze Krypt guide komen we hierop terug.

Met deze tips op zak kun je met een gerust hart Shang Tsungs eiland op.