Het verleden en het heden kruisen elkaar

In Mortal Kombat X worden Shinnok, D’Vorah en Quan Chi verslagen door de strijders van Earthrealm. Zij hadden eerder met een snood plan de aarde aangevallen en dreigden niet alleen Earthrealm, maar ook alle andere werelden te onderwerpen. Het amulet, waar alles om draaide, wordt door Raiden meegenomen, maar hij raakt hierdoor8en verandert in een duistere versie van zichzelf. Mortal Kombat 11 borduurt verder op deze gebeurtenissen en brengt een nieuwe antagonist met zich mee.

De vechters krijgen namelijk te maken met Konika, de bewaker van de tijd. Zij is degene die aan het begin van de tijd alles heeft gecreëerd en de kracht heeft om de tijd te manipuleren. Het feit dat Raiden eerder met de tijd geknoeid heeft en zo de gebeurtenissen van Mortal Kombat 1 veranderd heeft, zint haar niet. Daarom moet er volgens haar orde komen en dat begint met het uit de weg ruimen van Raiden.

Kronika doet er alles aan om de orde te herstellen en ruimt iedereen uit de weg die ze tegenkomt. Ze zet natuurlijk ook haar krachten om de tijd te manipuleren in om dit te verwezenlijken. Dit belooft dat de tijdlijnen van Mortal Kombat elkaar kruisen. We gaan hierdoor niet alleen de bekende gezichten uit het vorige deel, zoals Scorpion, Raiden, Sub-Zero en Cassie Cage zien, maar ook oude vechters zullen weer ten tonele verschijnen. Wat te denken van Jade en Baraka? Ze komen allebei terug naar de game. Maar dat is niet alles. Waar Scorpion nu bijvoorbeeld ‘goed’ is, kent het verleden van Mortal Kombat ook een minder ‘goedaardige’ variant van Scorpion. Wat gebeurt er als deze twee elkaar tegenkomen?