Monster Hunter is afgelopen maand voor het eerst naar de “grote” console gekomen en dat heeft Capcom niet bepaald windeieren gelegd. Ondertussen zijn er maar liefst 7,5 miljoen exemplaren van de game verkocht, waardoor zowel veteranen als groentjes een nieuwe tijdsbesteding hebben gevonden. Alhoewel de game zo laagdrempelig mogelijk is gehouden, zijn er voor veel van de jagers in opleiding nog veel onduidelijkheden. Speciaal voor deze soort krijgers wordt er een aantal van de vage termen en mechanieken op deze en de volgende pagina’s uitgewerkt.

Hunter Rank & missies

Het keer op keer afslachten van bijvoorbeeld een Great Jagras maakt jou nog geen professionele monsterjager, maar het helpt je wel om er eentje te worden. Met het volbrengen (en ook falen) van missies breng je namelijk je personage omhoog in de zogenaamde Hunter Rank levels. Let er wel op dat hier geen directe voordelen aan verbonden zijn, waardoor je mannetje opeens veel sterker wordt. Wel speel je hiermee nieuwe mogelijkheden qua tegenstanders vrij, die voor de nieuwere spelers achter slot en grendel zitten.

De moeilijkheidsgraad van een jacht wordt weergegeven door middel van een aantal sterren. Het Low Rank-segment omvat de eerste vijf niveaus. Vervolgens gaat de game over op High Rank, dat loopt tot en met negen sterren. Vooral in de laatste categorie vind je de werkelijke uitdagingen, waarbij zowel versterkte Low Rank als nieuwe beesten op je pad komen.

Gedurende het verhaal van Monster Hunter World zal je steeds grotere uitdagingen aan kunnen nemen, totdat je bij de felbegeerde negen sterren missies komt. Toch is het na het verhaal nog niet gedaan met de pret, want dan begint het grinden pas echt. De Hunter Rank van je personage wordt bij level 29, 49 en 99 vastgezet. Om deze barrières te doorbreken, moet je een corresponderende en vaak lastige queeste voltooien.