Actie

Vechten, schieten, meppen en explosies. Alle games waarbij je moet vechten om te overleven of andere wezens het leven af kan pakken, valt onder de categorie actie. Zowel schietspellen waarbij jij de sluipschutter bent en à la Sniper Elite doelwitten uit moet schakelen, als een top-down vliegtuig schietspel.

Niet alleen schietspellen, maar ook games waarbij je traditionelere wapens tot je beschikking hebt, zijn terug te vinden onder ‘actie’ in de mobiele game genres. Voor Dungeon Crawlers en andere spellen bomvol actie, is dit de plek waar je moet zijn.

Arcade

In het arcade genre staan alle games die net wat minder casual zijn. Verwacht hier geen shooters, maar spelletjes die je ook aan zou treffen in een gemiddelde arcadehal. Of, zoals op Windows XP, in de taakbalk. Want ook pinball is van de partij in deze categorie!

Daarnaast kan je games verwachten waarmee je als staafje een balletje moet ketsen (en andere staafjes moet breken), ball shooter (waarin je een gekleurd balletje op balletjes met dezelfde kleur moet schieten) en iets als Doodle Jump. Voor net dat beetje extra vermaak tijdens een lange treinrit.