Social

Tot slot werd er dus nog aandacht besteed aan het sociale aspect van Windows 10. Deze is niet zo zeer wereldschokkend, maar wel maakt het in contact blijven met anderen een stuk makkelijker.

Ook hier wil Microsoft alles makkelijk, sneller en toegankelijker maken, iets dat regelmatig herhaald wordt. Windows 10 Creators Update neemt de 'moeilijke' weg van het delen door het aantal stappen aanzien in te korten. In Windows 10 Creators Update krijg je de mogelijkheid om personen te koppelen aan social media in plaats van andersom.

Zo kan je nu een SMS krijgen van een vriend en vanuit die hub gelijk naar al je e-mails van diezelfde persoon. Dus in plaats van te zoeken naar een persoon op een social media, kies je nu de social media waarmee je iets naar een persoon wil sturen. Het draait om de mensen, niet om de social media.

Windows 10 Creators Update

3D, gaming en social zijn dus de belangrijkste peilers geworden van de nieuwste Windows 10 update. Een exacte datum voor de Windows 10 Creators Update is er nog niet, alleen is bekend dat de update in de lente van 2017 voor alle Windows 10 gebruikers gratis te downloaden is.