Gaming

Het volgende onderdeel van de Windows 10 Creators Update presentatie is gaming. Met Windows 10 wil Microsoft normale gamers omtoveren tot ontwikkelaars van content. Daarnaast springt het bedrijf in op de populariteit van eSports. Het kijken van grote evenementen is makkelijker en toegankelijker met Windows 10 Creators Update, alsof we dat nog niet genoeg hadden gehoord.

Maar de nadruk bij voor gaming ligt toch bij het zelf broadcasten van games. Volgens Microsoft vinden veel gebruikers het nogal intimiderend om zelf online te gaan met content en het starten van een streaming-kanaal. Om die instap lager te maken gaat Windows samenwerken met Beam.

Beam is een streamingdienst, vergelijkbaar met Twitch, die alle directe streams van Windows 10 uit zal zenden. Beam wordt volledig geïntegreerd in het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Met een simpele Windows-knop en de G op je toetsenbord, open je de Gamershub om binnen een muisklik jouw stream te starten.

Vrienden en volgers worden vervolgens gelijk voorzien van een bericht dat jouw stream is gestart. Makkelijker kan bijna niet. Vraag is alleen of Beam aan zal slaan naast het succes van Twitch. Microsoft hoopt Beam in ieder geval een impuls te geven door de samenwerking.

Zelf eSporten

Daarnaast werd Toernooien aangekondigd, een feature die al eerder werd gepresenteerd aan het Xbox Live Preview programma. Hier kan je zelf een online toernooi starten in een game naar wens. Al het 'administratieve werk' wordt gedaan door Windows, het enige wat jij verder hoeft te doen is deel te nemen aan jouw eigen online toernooi.

Met Xbox Anywhere is het dan ook mogelijk om games te spelen op je Xbox One, deze op te slaan en daarna verder te gamen op een Windows 10 PC. Dit gedeelte van de persconferentie eindigt met het statement dat de Xbox One S, dé console is op dit moment voor de beste 4K game ervaring. Een steek naar de nieuwe PlayStation 4 Pro natuurlijk.