Windows 10 Creators Update

De presentatie van de Windows 10 Creators Update is opgedeeld in drie aparte segmenten, namelijk Mixed Reality, gaming en menselijk contact. Om te beginnen met de slogan '3D For Everyone'.

Met de Windows 10 Creators Update wil Microsoft de toekomst dichterbij brengen door het ontwerpen in 3D nog toegankelijker te maken. Dit wil ze blijkbaar vooral doen door het gebruik van de eigen Surface producten die zoveel mogelijk aandacht krijgen.

Microsoft nam een voorbeeld aan Minecraft om te laten zien hoe kinderen tegenwoordig 3D ontwerpen bijna vanzelfsprekend vinden en dat wil ze terug laten komen in Windows 10. Om te illustreren hoe makkelijk 3D ontwerpen is in Windows 10 Creators Update wordt gebruikt gemaakt van Paint. Inderdaad, Paint.

Microsoft Windows 10 Event hoogtepunten - Paint 3D

Paint 3D

Want voor de nieuwste update is Paint 3D ontwikkeld, de nieuwste tool van Windows om in meerdere dimensies makkelijk te ontwerpen. De eenvoud van Paint wordt naar 3D gehaald. Eerst maakt Megan Saunders, general manager bij Microsoft, een 3D afbeelding van een zandkasteel dat op het podium staat. Met een HP Elite x3 filmt ze het kasteel en maakt de app er een drie dimensionale afbeelding van, erg indrukwekkend.

Hierna kan ze de afbeelding in 3D bewerken en andere onderdelen toevoegen vanuit een online hub. Hier kunnen ontwikkelaars hun eigen 3D afbeeldingen toevoegen om daarna door iedereen gebruikt te worden. Het bewerken in Paint 3D ziet er erg simpel en toegankelijk uit. Eigenlijk net zoals de Paint die we allemaal kennen, maar dan in 3D.

HoloLens en andere brillen

Ook krijgt HoloLens een kleine demonstratie. De integratie met Microsoft 10 Creators Update ziet er simpel en logisch uit. In de korte demonstratie wordt laten zien hoe deze ontworpen 3D objecten een functionaliteit krijgen.

Zo kan je een eigen ontworpen objecten een digitale plaats in je huis geven en kan je met ontworpen objecten bijvoorbeeld kijken hoe die mooie stoel die je online zag in je huiskamer past. Momenteel zijn HP, Dell, Lenovo, Asus en Acer allemaal bezig met het ontwikkelen van een bril die gebruik kan maken van de 3D mogelijkheden van de Windows 10 Creators Update.