Metro Exodus gameplay besproken - Kneiterhard overleven [gespeeld op gamescom]

Creatief met wapens

Eén van de meest iconische elementen van de Metro games is het kunnen aanpassen van de wapens in je arsenaal. Van geïmproviseerde schietijzers tot ‘echte’ wapens van voor de oorlog, alle geweren in de game kan je op echt post-apocalyptische wijze aanpassen. Een voorbeeld is een Helsing geconverteerd tot een kruisboog of een shotgun die je kan omtoveren in een double barrel variant.

Je kan de wapens aanpassen op de volgende gebieden: scopes, barrels, magazines, attachments en stocks. Al deze gedeeltes van je wapen hebben invloed op hoe het wapen functioneert. Je vindt de onderdelen verspreid door de levels heen, of op andere versies van het wapen. Bijvoorbeeld een andere kruisboog met een betere scope.

Je past de wapens aan in real time, dus tijdens een vuurgevecht snel wat aanpassen is geen goede optie. Het is een beetje vergelijkbaar met hoe deze mechanic werkte in ZombiU. Het draagt allemaal bij aan de hoge moeilijkheidsgraad een de survival horror elementen die bij de Metro Exodus gameplay komen kijken.

Vanaf de eerste helft van 2019 kunnen we aan de slag met Metro Exodus op de PlayStation 4, Xbox One en pc.