Metro Exodus gameplay besproken - Kneiterhard overleven [gespeeld op gamescom]

De Metro Exodus gameplay is niet voor de poes

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de Metro Exodus gameplay is zeker niet voor de poes. Wij begonnen onze sessie met de game op gamescom 2018 op een nog onbekend punt in het verhaal. Artyom wordt half verdronken gevonden in een rivier door een groep overlevenden die heel dicht bij de natuur staat genaamd Brezeren of the Coast. Hoewel de persoon die je redt je in leven laat, zijn de andere leden van de groep het hier niet mee eens.

Het gebied waar de demo zich in afspeelde was een bebost gebied waar alles en iedereen je probeerde te doden. Menselijke vijanden hadden het op ons voorzien, maar ook gemuteerde wolven en zelfs een gigantische verminkte beer liepen ook rond. Het werd op dat moment ook duidelijk hoe de Metro Exodus gameplay precies in elkaar zit. Verwacht geen shooter à la Call of Duty en in plaats daarvan een game waarin stealth een stuk belangrijker is.

Kogels waren namelijk niet veel beschikbaar en vijanden waren alert. Elke kogel telde en een gemist schot kon het verschil tussen leven en dood betekenen. Deze speelstijl past bij het postapocalyptische thema van de game en de uitdaging was zeker aanwezig.