Seizoen aan vernieuwing

Wat direct opvalt in de gespeelde Metro Exodus gameplay, is het gigantische verschil tussen levels. Waar je in het deel ‘The Wolga’ over smeltend ijs moet manoeuvreren (en de nodige keren in het water dondert), zal je in ‘The Caspian’ de hitte van de woestijn moeten trotseren. De claustrofobische ruïnes van de steden aan de rivier de Wolga worden ingeruild voor de gigantische open vlaktes in de woestenij van Rusland. Een land met veel gezichten.

Die gezichten worden per hoofdstuk van Metro Exodus behandeld, waardoor je als speler niet alleen een nieuw level voorgeschoteld krijgt, maar ook een compleet andere ervaring. Van kapot huis naar kapot huis trekken (en je een hoedje schrikken als je mutanten tegenkomt in de kelder) in het ene level, tot massa’s vleesetende zombies die in de woestijn achter je aan strompelen. En zelfs daar hebben de makers van Metro Exodus nog een verrassing in petto.

Voor de eerste keer kan je in de Metro-games namelijk een voertuig besturen. In het Wolga-level kreeg je een kano aangeboden, in The Caspian een heuse auto: een kapot Volkswagen-busje met een oude stok als stuur. Ons zal je niet horen klagen, aangezien het doorkruisen van een level een stuk sneller gaat op deze manier.