Metal Gear Survive is een vreemde eend in de bijt wat betreft de Metal Gear serie. Het is namelijk een Metal Gear game die niet gemaakt wordt door Hideo Kojima, spelontwerper en geestelijk vader van de Metal Gear serie. Kojima heeft namelijk sinds december 2015 een overeenkomst gesloten met Sony. Kojima lanceerde namelijk binnen Sony zijn nieuwe studio, genaamd Kojima Productions.

Door het besluit van Konami om Kojima te ontslaan, dachten veel mensen dat de Metal Gear serie op zou houden na Metal Gear Solid V. Toch verraste Konami iedereen met een nieuwe Metal Gear tijdens Gamescom 2016. Dit werd zeker niet in dank afgenomen door de trouwe Metal Gear fanbase, zo hadden fans het idee dat Konami voort zat te borduren op Kojima’s succes.

Metal Gear Survive release niet geheel vlekkenloos

Er zijn zelfs geruchten dat Metal Gear Survive, een idee is van Kojima als gratis DLC voor Metal Gear Solid V. Dit gerucht leidde alleen maar tot meer negativiteit richting Metal Gear Survive. Je kunt met een gerust hart concluderen dat Konami niet erg tevreden zal zijn geweest met al die negatieve aandacht die haar recentste titel over zich heen krijgt.

Toch kan een game met veel negatieve publiciteit in theorie kans maken op de felbegeerde Game Of The Year award. Dus laten we kijken naar sommige pluspunten, minpunten en dingen om rekening mee te houden voordat je besluit Metal Gear Survive te kopen.