5 manieren om meer Instagram volgers te krijgen - Stijg in populariteit!

Misschien denk je bij jezelf: "waarom zijn volgers op Instagram zo belangrijk?" Het antwoord is vrij simpel: sociale media zijn een steeds belangrijker onderdeel van ons leven. Met name platformen als Instagram worden dagelijks ontzettend veel gebruikt. Of iemand nou meer volgers wil om zich beter te voelen over zichzelf, of omdat diegene wil dat zijn of haar bedrijf meer naamsbekendheid krijgt, iedereen heeft zijn eigen reden om meer volgers op Instagram te willen. Het aantal volgers laten groeien gaat alleen niet zomaar, je moet er wat werk voor doen.

5. Plaats foto's op het juiste tijdstip

Onze eerste tip is ook gelijk een erg belangrijke: plaats foto's op het juiste tijdstip. Verschillende studies op het gebied van social media beweren dat het posten op bepaalde tijden beter werkt dan op andere tijden. Scan je volgers, wat is je doelgroep en wanneer zijn zij actief op Instagram? Veel mensen zitten bijvoorbeeld 's ochtends vroeg tussen 6:00 uur en 8:00 uur op hun telefoon, voordat zij naar hun werk of opleiding gaan. Ook na etenstijd tussen 19:00 uur en 22:00 uur zijn tijden waarop mensen erg actief zijn op social media.

Door foto's op het juiste tijdstip te plaatsen, zien meer mensen je bericht in een kortere tijdsperiode. Verder is het belangrijk om te weten dat je niet elke dag hoeft te posten. Door elke dag veel foto's achter elkaar te plaatsen daalt het aantal volgers. Zolang je regelmatig (maar niet teveel) je gezicht laat zien op Instagram, zal je zien dat je aantal volgers geleidelijk zal stijgen.