Er zijn natuurlijk al behoorlijk wat populaire MOBA's zoals League of Legends en Dota 2 op de markt. Er is dus genoeg concurrentie, maar desondanks komt ook NCsoft nu dus met een eigen free-to-play MOBA. NCsoft noemt Master X Master zelf een action MOBA, omdat je een eigen personage bestuurt. Veel van de speelbare personages uit Master X Master, die Masters genoemd worden, zijn afkomstig uit andere NCsoft-games.

Master X Master preview

Duistere kerkers

Master X Master zal een hoop uit de kast moeten trekken om het op te nemen tegen andere gevestigde MOBA's. De game bevat daarom veel verschillende modi waaronder PvE Stages, PvP Arenas en PvP Mini Games. Allereerst kregen we een voorproefje te zien van de PvE Stages. Deze PvE Stages kun je zowel alleen als met andere spelers of vrienden doorlopen.

We krijgen een missie te zien waarin twee Masters een weg moeten banen door een kerker vol monsters. Voor een sneller verloop van de presentatie zijn beide Masters enorm overpowered en worden alle monsters met het grootste gemak verslagen. Al snel hebben de Masters het einde van de kerker bereikt, waar ze het op moeten nemen tegen een eindbaas. Ook deze eindbaas wordt al snel weggevaagd door de krachtige Masters.

Alle PvE Stages eindigen met een eindbaas en kunnen keer op keer gespeeld worden. In de PvE Stages kun je allerlei soorten loot en gear vinden om je personage sterker mee te maken. Om het spel gebalanceerd te houden, kunnen deze upgrades niet meegenomen worden in PvP Matches. De PvE Stages bieden een verhaal inclusief NPC's en lijken erg leuk te worden voor het samenwerkingsaspect in Master X Master.

Master X Master preview

Tegen elkaar spelen!

Na een korte blik op de PvE Stages is het tijd om te kijken naar de PvP Matches. De PvP Matches in Master X Master komen in twee vormen, namelijk de 3v3 Combat Arena en 5v5 Titan Ruins. In de Combat Arena kunnen spelers het snel tegen elkaar opnemen in korte matches van vijf minuten. Deze matches spelen zich af in een vrij eenvoudige arena en lijken vooral interessant te zijn als introductie voor nieuwe MOBA-spelers en mensen die zin hebben in een quick match.

Je kunt tijdens de Combat Arena Matches je krachten meten en wennen aan nieuwe personages. Als je daarentegen een grootser en epischer gevecht wilt aangaan, moet je bij de Titan Ruins zijn. In de Titan Ruins nemen vijf mensen het tegen vijf andere mensen op. Dit gebeurt op een groots slagveld met een zogeheten three lane map.

Het lijkt erop dat de ware epische gevechten dan ook zullen gaan plaatsvinden in de Titan Ruins. We zien hier van alles voorbij komen van reusachtige monsters tot enorme stormrammen. Toch zien ook de matches in de Combat Arena er al enorm vermakelijk uit, ondanks het feit dat ze misschien iets minder episch zijn.

Master X Master preview

Minigames

Naast de gebruikelijke PvE en PvP bevat Master X Master ook een hoop minigames. De meeste van deze mini gamesspelen in op je reactievermogen en zullen de focus minder op het vechten leggen. Zo is er bijvoorbeeld een minigame waarbij alle personages over een veld moeten rennen en over bewegende lasers heen moeten springen. In weer een andere minigame moeten de personages een race tegen elkaar houden, terwijl ze allerlei verschillende obstakels vermijden.

De minigames zijn een leuke afleiding van de epische gevechten in PvE en PvP. Bovendien zien de minigames eruit alsof ze recht uit een Mario Party game zijn gehaald. Een leuk extraatje dus voor wanneer je net even zin hebt in iets anders!

Master X Master preview

Master X Master preview - Toffe, gevarieerde MOBA

Andere MOBA's vormen natuurlijk een enorme concurrentie voor Master X Master, maar de game ziet er in ieder geval enorm vermakelijk uit. Master X Master zit boordevol personages uit andere NCsoft-games, dus genoeg bekende gezichten voor de NCsoft-veteraan! De gameplay ziet er verder erg tof en gevarieerd uit.

Of je nou voor de PvE of de PvP speelt, alles ziet er top uit. Gooi hierbij nog een reeks kleurrijke mini games in de mix en je hebt de formule voor de nieuwe free-to-play MOBA van NCsoft. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd hoe Master X Master het gaat doen!