Omdat we de game niet graag verpesten, zullen we zo min mogelijk informatie over de game zelf verklappen, zoals de locatie waar je bepaalde Mass Effect Andromeda squad members zal ontmoeten of in welke situatie. Dat mag je helemaal zelf uitzoeken als je eenmaal bent begonnen aan jouw avontuur.

Cora Harper

Luitenant Cora Harper is de second-in-command aan boord van de Tempest, jouw ruimteschip. Ze is al vanaf het begin betrokken bij de missie en ze zal er daarom ook alles aan doen om het Andromeda-initiatief tot een goed einde te brengen.

Cora is een Biotic Commando en kan dus niet alleen goed overweg met biotische krachten, maar ze staat ook haar mannetje met krachtige vuurwapens, zoals shotguns. Ze heeft de vier jaar voorafgaand aan het Andromeda-project gediend met Asari commando’s: onderschat haar kwaliteiten in vuurgevechten dan ook zeker niet.

Omdat Cora een shotgun en biotische krachten combineert, is het dan ook niet geheel een verrassing dat ze te boek staat als Vanguard. Haar favoriete ability is Charge, die uiteraard perfect te combineren is met Nova, waarbij ze een biotische explosie om zichzelf creëert.

Een saillant detail is wel dat Cora mogelijk de dochter is van Jack Harper, ook wel beter bekend als The Illusive Man uit Mass Effect 2 en 3. Jack Harper was bepaald geen liefhebber van andere rassen, maar gezien het verleden van Cora draagt zij niet dezelfde mening.