In Mass Effect Andromeda verken je het Andromeda-stelsel als een van de Ryders; Scott of Sara. Zoals het een Mass Effect-game beaamt gaat dat niet allemaal volgens plan. Je raakt dan ook al snel in gevecht verwikkeld met allerlei andere partijen. Om dit soort aanvaringen te overleven moet je natuurlijk weten wat je doet. Daarom bespreken we hier de belangrijkste details van de Mass Effect Andromeda combat.

5. Nieuwe snufjes om mee te spelen

Waar kun je dan beter beginnen, als bij de nieuwe speeltjes die je als speler aangereikt krijgt tijdens jouw avontuur in Andromeda? Zo heb je voor het eerste in de franchise de beschikking over een jetpack, waardoor er plots veel meer verticaliteit in de gameplay wordt gemixt.

Tijdens gevechten kun je vijanden met gemak van bovenaf bestoken met kogels of explosieven, maar ook tijdens het verkennen is de nieuwe uitrusting ideaal. Je zal namelijk vaak genoeg grote afstanden moeten overbruggen, die zonder zo'n jetpack niet te doen zijn. Je bent daardoor een stuk mobieler in Mass Effect Andromeda.