4. Archery

De eerste minigame die we testten in Mario & Sonic at the Tokyo 2020 Olympic Games is Archery, ofwel boogschieten. Bij deze minigame is het zaak om een doel vanaf een vastgestelde afstand zo nauwkeurig mogelijk te raken. Hoe dichter bij het midden je pijl terecht komt, hoe meer punten je scoort. Zoals bij veel minigames heb je in dit geval een aantal pogingen en het totale puntenaantal van deze pogingen is je uiteindelijke score. Degene met de hoogste score wint de gouden plak.

De besturing van deze minigame is behoorlijk makkelijk. Je moet namelijk met je L-toets op de linker Joy-Con controller eerst je boog oprichten om vervolgens met de R-toets op de rechter Joy-Con controller je boog aan te spannen. Vervolgens moet je je boog nog daadwerkelijk op de roos richten voordat je de R-toets loslaat om een pijl door de lucht te doen zoeven.

Je pijl daadwerkelijk in de roos krijgen is makkelijker gezegd dan gedaan. Factoren als een opstekend windje gooien namelijk roet in het eten en zorgen ervoor dat je iedere keer weer rekening moet houden met een afwijking naar links of rechts. Daarbij heeft iedereen in het Mario en Sonic universum trillende handjes als je de boog even gespannen houdt en dat helpt allerminst in het mikken. Het is natuurlijk niet voor niets topsport, hè.