Meer informatie over de recent aangekondigde Mario film!

Shigeru Miyamoto, geestelijk vader van de meeste Nintendo personages en mede producer van de film, liet als eerst weten dat het idee om een film te maken al langer door zijn hoofd ging. Hij vroeg zich ook af waarom Nintendo niet al veel eerder is begonnen met het maken van een film. Terwijl sommige mensen geloven dat het maken van een game hetzelfde werkt als een film. Is dat niet altijd het geval.

Omdat het best wel een groot contrast is heeft Miyamoto de hulp ingeschakeld van Illumination. Miyamoto zei daarover het volgende:

“Interactieve ervaring (games) is compleet verschillend dan niet-interactieve media (film), en daarom wilde ik graag dat een filmexpert de film zou gaan maken.”

Meer dan twee jaar geleden zijn er al gesprekken geweest tussen Chris Meledandri, CEO Illumination en mede producerntvan de Mario film, en Miyamoto. Miyamoto:

“Chris is extreem bewust van de kosten en de tijd in zijn opdracht om een succesvolle film te maken”

Mario filmscenario

Misschien wel het opvallendste nieuwtje dat Miyamoto toevoegde was dat als het script niet naar Nintendo's standaarden behoort, de film er misschien wel nooit van zal komen. Op dit moment zijn Miyamoto en Meledandri nog druk bezig met het schrijven van het scenario.

Het plan is om de film nog voor de Olympische Spelen van 2020 die in Tokio worden gehouden uit te brengen; ook hoopt Nintendo dan hun eigen pretpark ‘Super Nintendo Land’ te hebben geopend in Universal pretpark in Japan.