Maffe Maandag - Met kerstballen en Slowchoke

En ik beloof dit keer niet te vervallen in clichématige uitspraken als ‘Wat is het jaar toch alweer voorbijgevlógen’ en ‘Ha, het leven schiet wel echt steeds sneller voorbij naarmate je ouder wordt’. Want hallo, ten eerste ben ik zo bejaard nog niet – fysiek gezien 26, geestelijk eerder 16. En ten tweede hebben jullie helemaal geen zin om dat soort shit te slikken.

Hé maar, had ik jullie eigenlijk al naar kerstballen gevraagd? Je eigen dan, hè? Volgens mij wel, maar daar kreeg ik geen antwoord op. Ik wil nog steeds weten of jij ook een eigen bal hebt, een piek dan misschien. Ik vraag me oprecht af of dat enkel traditie is in huize De Lange of in heel het land. Want zoals Ernie al zong: ‘Ik ben een kerstbal …’, nou ja, ik héb dus een kerstbal.

Old age vs new age

Lekker boeiend, zul je denken, verschrikkelijk interessant; ik kom hier verdomme om te lezen over gaming. Wel, zelfs daar heb ik weer eens aan gedacht. Fantaseren jullie namelijk ook weleens over teruggaan in de tijd, maar dan met hedendaagse technologie zeg maar? Is dat vreemd?

Jezus ondersteunen met een kalasjnikov, een potje vier-op-een-rij op de iPad met Julius Caesar. Nou ja, dat laatste lijkt me dan niet bijzonder interessant, Uruk-Hai vanaf de hoogste toren van Helm’s Deep neerknallen met een machinegeweer dan. Agressief? Nah, bad-ass!

Wapen

Slowchoke

Door naar een onderwerp dat ik altijd aansnijdt als ik niks meer te vertellen heb … Jullie weten het, driemaal raden … Pokémon! Vind jij het ook niet gek dat daarin zeg een Pikachu kans maakt tegen een motherfucking grote en gemene Onyx? Waar haalt-ie het vandaan, hè?

En dan nog dit: kruisbestuiving in Pokémonland. Doet een Machoke het met een Slowpoke, krijg je ‘Slowchoke’. Een Pokémon die zijn tegenstanders verstrengelt en wurgt, langzaam en pijnlijk. Zelfs Ash moet eraan geloven, kijk hier maar eens naar.

En o ja, een fijn kerstfeest en natuurlijk ook een heel gelukkig nieuwjaar toegewenst, jongens! Hier hebben jullie nog een sloth met een kerstmutsje op. Genieten!

Sloth