Mad Max en Shadow of Mordor zijn beide games van een andere ontwikkelaar. Shadow of Mordor komt van Monolith Productions en Mad Max komt van Avalanche Games. De uitgever is echter dezelfde, namelijk Warner Bros. Interactive Entertainment.

Hoewel Mad Max in op het eerste oog een hele andere game is als Shadow of Mordor, zal iedereen een aantal elementen ontdekken die beide games met elkaar gemeen hebben. We gaan in deze special verder in op deze dingen die Mad Max duidelijk uit Midden Aarde heeft meegenomen naar de woestenij.

Dezelfde opzet qua verhaal en protagonisten

Shadow of Mordor en Mad Max kennen namelijk dezelfde opzet. Dat is wat betreft het verhaal zo, maar ook wat betreft de karakters. In zowel Mad Max als Shadow of Mordor verlies je in het begin van de game alles wat je lief is.

In Shadow of Mordor gebeurt dat terwijl je als Talion speelt. Hij verliest zijn gezin en zelfs zijn leven, maar hij krijgt een kans op wraak door een wraith, de tweede protagonist in de game, die Talion ook zijn krachten geeft. In Mad Max verlies al je bezittingen, wat op dat moment je V8 Interceptor en de inhoud van je zakken is.

In die Mad Max krijg je een kans op wraak door Chumbucket, een gebochelde monteur en tevens de tweede protagonist in de game, die jou voorziet van een nieuwe auto en de nodige upgrades daarop gedurende de game. Als je tussen de regels door leest is dit dus in essentie hetzelfde idee.

Ja, we weten het, flauw. Maar er is een duidelijke overeenkomst tussen deze karakters en de opzet van de game die dus wel zeker een link tussen beide legt, al is het in beide games net even anders.