Foto: William Hook

Ook bij het samenstellen van dit lijstje hebben we een bepaald criterium gehanteerd, al is deze overigens niet zo strict als bij de goedkope tech. Wij zien iets als luxe als het minimaal 75 euro kost. Verder hebben we geen plafond gehanteerd wat betreft de prijzen, al hoef je niet bang te wezen dat we producten van meerdere duizenden euro's uitlichten. We trappen af met:

iPhone X

We trappen dan maar gelijk af met één van de meest besproken smartphones van dit moment: de iPhone X. Deze gloednieuwe telefoon van Apple neemt afscheid van een aantal vertrouwde functies, maar voegt ook weer veel extra's toe. Zo is de voorkant van de iPhone X één en al scherm en is deze ook nog eens het eerste OLED scherm "dat aan de standaarden van Apple voldoet".

Ook beschikt de 'X' ook over een veel betere camera dan al haar voorgangers. Het diafragma van deze 12 megapixel camera, dat zorgt voor de scherptediepte, is beter dan die van de iPhone 8 met f/2.4 tegenover f/2.8. Zo zijn objecten die verder weg staan alsnog scherp!

Een nadeel is het prijskaartje, want dat is hoog. Je hebt de iPhone X namelijk voor zo'n 1200 euro in huis, een bedrag dat niet iedereen met gemak kan ophoesten. In dat geval kun je beter een iPhone 8 kopen, maar die bezit de bovenstaande functies niet of in mindere mate. In een eerdere special hebben we beide toestellen nog eens tegenover elkaar gezet.

De iPhone X is voor 1149 euro verkrijgbaar bij Otto.