2. Mario

''Wat doet die Chain Chomp hier!?'' Het kan best zijn dat dit voor velen de eerste reactie was toen ze de aankondigingstrailer voor de Link's Awakening HD remake zagen. Maar deze Chain Chomp is nog maar het begin van de talloze Mario gerelateerde Link's Awakening Easter Eggs, want het spel zit er barstens vol mee.

Tarin, Marin's vader heeft zelf behoorlijk wat weg van Mario, mede door z'n obsessie met paddenstoelen. De Cucco kippenhouder lijkt dan weer sprekend op Luigi. Mamu is een grote kikker die je tegenkomt in een beekje in Signpost Maze en een directe kopie van Wart uit Super Mario Bros 2, misschien wel één van de meest vergeten Mario personages aller tijden.

De Chain Chomp uit de trailer heet Bow-Wow, en zal Link meerdere malen te hulp schieten tijdens zijn reis. Een brave jongen dus! In een ondergrondse kerker kom je ook Goomba's tegen, die je uiteraard ook plat kan stompen. Shy Guy's zijn verlegen, maar niet verlegen genoeg om nog een gastrolletje in Link's Awakening af te slaan. Je vindt ze als Mask-Mimic's en ze zullen elke beweging van Link nadoen.

Link's Awakening Easter Eggs

Ook Boo, Bob-Omb en Piranha Plant zijn van de partij. Boo Buddy is minder verlegen dan z'n Mario alterego, en zal Link ook aanvallen terwijl hij hem direct aanstaart. Bob-Omb maakt een explosief gastoptreden, en daar is gelijk alles mee gezegd. Na de show te stelen in Super Smash Bros. Ultimate als aanvullend personage duikt Piranha Plant nu ook in Link's Awakening op. De bijtgrage plant is ook overal te vinden tegenwoordig!

Tenslotte duiken ook Blooper en Cheep-Cheep op in de water tempel van Link's Awakening, en laat Pokey de cactus een uitstekende indruk achter wanneer je tegen hem aanloopt.

De Link's Awakening Easter Eggs gastrollen zijn dus vooral gevuld door Mario personages. Maar is er dan nog plek voor één ander gastrolletje?