3. For Frogs the Bell Tolls

Oke, van alle Link's Awakening Easter Eggs moeten we deze misschien maar even wat meer uitlichten. For Frogs the Bell Tolls is een actie-avonturen RPG die in 1992 voor de Game Boy verscheen, maar helaas nooit buiten Japan uitkwam. In dit spel nemen prins Sablé en prins Richard het tegen elkaar op in een wedstrijd wie zo snel mogelijk de prinses kan bevrijden uit de klauwen van de slechterik.

Prins Sablé herkennen sommige misschien als de jonge prins met het bloempotkapsel die opduikt als assist trophy in Super Smash Bros. Ultimate. Het ventje verandert dan in een kikker of een slang en geeft spelers flink op hun donder. Genoeg aandacht voor prins Sablé dus, maar hoe zit het dan met prins Richard?

Link's Awakening Easter Eggs

Nou, die wordt in het zonnetje gezet in Link's Awakening! Prins Richard is te vinden in z'n villa omringd door - hoe kan het ook anders, vele kikkers. Hij verbleef eerst in het Kanalet kasteel dat te vinden is op Koholint eiland, maar is weggejaagd toen zijn dienaren in opstand kwamen. Prins Richard is in z'n eigen spel nogal een verwend nest, dus het zal ons niet verbazen als hij zich in Link's Awakening ook heeft misdragen.

Maar wat doet zo'n obscure personage in Link's Awakening? De geruchten gaan dat de originele Link's Awakening voor de Gameboy is voortgekomen uit dezelfde game engine waarin For Frogs the Bell Tolls is gemaakt. Een eerbetoon in de vorm van een referentie is dus meer dan op z'n plaats. Het avontuur van prins Sablé en prins Richard om prinses Tiramisu te bevrijden is voor velen nog onbekend. Misschien schenkt Nintendo ons ooit nog een For Frogs the Bell Tolls HD remake gemaakt in de Link's Awakening HD engine?