3 dingen die je moet weten over de LEGO DC Super-Villains gameplay [gespeeld op gamescom]

2. Toffe omgevingen

Naast toffe personages, die uiterst belangrijk zijn voor een leuke LEGO-game, zijn omgevingen ook van belang. Want zonder leuke omgevingen heb je weinig leuke grappen en wordt een game al snel wat saai. Tijdens onze gamescomsessie konden wij aan de slag met twee omgevingen: The Botanical Gardens en Gorilla City. Laatstgenoemde is een level dat nog niet eerder was getoond.

De naam doet het al vermoeden. De speelwereld staat namelijk bol van apen... en banenen! En jijzelf als speler mag geregeld van liaan naar liaan slingeren om bij een stuk hoger in het level te komen, waar weer verder gepuzzeld mag worden. Nadat een puzzel opgelost is, is er geen tijd om op adem te komen, want dan word je geregeld geplaagd door een stel apen.

Het mooiste is om geregeld van poppetje te veranderen om die aapwezens te verslaan. Sommige schieten met een wapen, terwijl Cheetah lekker met haar klauwen wild om zich heen slaat. Genieten geblazen dus! Gorilla City was in ieder geval erg vermakelijk om te ontdekken