3. Toffe personages

Op gamescom mochten wij aan de slag met twee levels uit LEGO DC Super-Villains, een LEGO game die schurken centraal stelt. Ons team bestond meteen uit vijf personages, wetende: Lex Luthor, Captain Cold, Reverse-Flash, Cheetah en Heat Wave.

Stuk voor stuk kunnen deze karakters wat anders. Iedereen die bekend is met LEGO games weet dat er in dergelijke games diverse puzzels opgelost moeten worden en dat je moet switchen tussen je poppetjes om zo de puzzels op te lossen. Want elk poppetje heeft zijn of haar eigen unieke vaardigheden. Samenwerken is dan ook een must, als je dit nu alleen doet of samen doet. LEGO-games kunnen offline namelijk samen op de bank gespeeld worden met nog een ander persoon.

Dat dit samenwerken een rol speelt merkten wij al binnen luttele seconden. Ergens op de grond lag een hoopje en al snel had je door dat hier gegraven moest worden. Niet een nieuwe feature, gezien we dat al in veel LEGO games (bijvoorbeeld Harry Potter) hebben gezien, maar iets dat wel leuk is om te doen. Zodra je overschakelt naar Cheetah, kan zij met haar klauwen woest de grond omploegen en kom je zo verder voor een puzzel. Voor een volgend stukje zal je een ander personage nodig hebben. Onze indruk van het team was in ieder geval goed.