Gamers die ooit al eens een LEGO-game hebben aangeraakt, zullen het principe van de titels wel kennen. In LEGO Star Wars en LEGO Indiana Jones speel je als een blokjespoppetje door de diverse levels die je kent uit de films met jouw personage. Onderweg moet je dingen opblazen, heel erg veel hebbedingetjes verzamelen en ook bouwen. Want het is én blijft LEGO hè.

Je eigen poppetje!

De eerste grote wijziging die wij tegenkwamen in de LEGO DC Supervillains gameplay demo was direct vanaf het begin: we mochten eerst ons eigen poppetje creëren! En dat was nog best wel diepgaand. We kregen de keuze om onze hoofden aan te passen, accessoires te kiezen in diverse kleuren en zelfs de keuze uit tatoeages of niet. Er waren tal van opties. Uiteindelijk mochten we ook onze superkracht te kiezen; we worden wel een superslechterik namelijk!

Terwijl Lex Luthor ons begeleidde door het beginlevel, wordt de game nog rustig uitgelegd. Sommige objecten kunnen alleen door bepaalde personages worden vernietigd. Zo was er een metalen cilinder die alleen door meneer Luthor kon worden opgeblazen, terwijl een gouden laser meer in ons straatje viel.