Via het officiële Instagram account van zowel Hideo Kojima als Hermen Hulst, directeur van Guerrilla Games, werd bekend dat Kojima in Nederland is. Kojima postte vandaag al eerder videos van hem in een vliegtuig, wat nog niet zoveel zei. Toen de foto's van het Amsterdam Light Festival op Kojima's Twitteraccount voorbij kwamen, was het kraakhelder: Kojima is in onze hoofdstad. Al snel volgden er tweets van onder andere Hulst waarop hij samen met Kojima te zien is.


Kojima in Amsterdam vanwege de DECIMA engine

Ongeveer drie jaar geleden was Kojima al op het kantoor van Guerrilla Games, waar hij de engine van Horizon Zero Dawn te zien kreeg. Uit dit bezoek vloeide een samenwerking voort, want Kojima wilde die engine gebruiken voor Death Stranding. De engine kreeg een naam die officieel aangekondigd werd op de website van Guerrilla Games: Decima.

Nu, bijna drie jaar later komt Kojima met resultaten die hij graag aan het team bij Guerrilla Games toont. Ayako, de persoonlijke assistente van Kojima, tweette dit in een van haar posts.

DECIMA engine specifiek gebruikt voor Death Stranding

De DECIMA Engine wordt momenteel door Kojima Productions specifiek voor Death Stranding gebruikt. Het is dan ook duidelijk dat Kojima het team van Guerrilla Games beelden van de game toont. De tekst in Ayako's post wijst erop dat er iets ontwikkeld ís. Of dit betekent dat Death Stranding (bijna) af is, is nog onbekend. De game is aangekondigd tijdens de E3 van 2016 en sindsdien verschijnt er regelmatig een nieuwe trailer of een handjevol afbeeldingen rondom de game.

Death Stranding zal een open wereld game worden waarin onder andere Norman Reedus (The Walking Dead) en Mads Mikkelsen (Rogue One: A Star Wars Story, Doctor Strange, Polar) een grote rol zullen vervullen. Er is nog een heleboel mysterie rondom Death Stranding, maar wij deden alvast een gooi naar de Death Stranding details aan de hand van de vele beschikbare trailers.