Over het algemeen voelt FIFA 19 net een beetje moeilijker aan als FIFA 18. De game helpt je net iets minder mee bij het afmaken van kansen, het blokken van het schot van je tegenstanders en het inspelen van een strakke pass. Je moet zelf meer je best doen om goed te spelen en dat maakt het spel eigenlijk alleen maar leuker.

Kleine FIFA 19 details - Scoren is moeilijker

Scoren is FIFA is eigenlijk vaak hetzelfde. Schiet je de bal hard in de hoek dan heeft zowel de derde keeper van NAC Breda als Manuel Neuer veel moeite met het schot. Toch is het scoren een stuk moeilijker geworden. Wanneer je gebruik maakt van de nieuwe timed finishing techniek ten minste.

Door deze nieuwe techniek kun je je schoten beter timen, waardoor je preciezer kunt schieten. Het is wel moeilijk om je schoten precies goed te timen, waardoor je zelfs met Messi en Neymar een bal in de derde ring kunt schieten. Maar ook deze FIFA 19 spelers met de laagste rating, kunnen met een goede timing een bal in de kruising jagen.

Voor de mensen die er maar niet aan kunnen wennen is er nog een andere oplossing. Je kan in het menu namelijk kiezen om timed finishing uit te zetten. Hierdoor kun je gewoon gebruik maken van het oude FIFA systeem. Hoe langer je de knop ingedrukt houdt, hoe harder en hoger je schiet.