Kenshi tips: Overleven in een bizarre post-apocalyptische wereld!

Let op wie je waar mee naar toe neemt

In Kenshi zijn verschillende rassen te spelen en terug te vinden in de gigantische wereld. En zoals zo vaak in games, kunnen die het lang niet altijd even goed met elkaar vinden. Kom je bij de religieuze Holy Nation op bezoek, dan zitten die niet te wachten op vrouwen, of elk ander soort ras. Tegelijkertijd hoef je als mensen ook niet te dromen van een uitstapje naar het gebied waar de robots (in Kenshi genaamd: skeletons) de dienst uitmaken: De regen daar zal je letterlijk doen smelten, terwijl robots zonder enig probleem rond kunnen lopen.

Niet alleen zal je dus moeten bedenken wie je meeneemt op een uitstapje waar naar toe, ook als je besluit een stad (of in eerste instantie een dorpje) te stichten, moet je rekening houden met de eisen van de grote bazen. De Holy Nation wil dat je één keer per week bidt, de United City wil dat je iets toevoegt aan de rangen of een flinke zak geld op tafel smijt.

Bedenk dan ook dat hoewel het jouw dorpje is, de Holy Nation nog steeds verwacht dat je hun regels naleeft. Geen andere rassen aanwezig dus en ook geen vrouwen. In ruil daarvoor krijg je wel bescherming en zal je vruchtbaar land kunnen gebruiken voor de eerste nederzetting. Heb je genoeg lef om in de foglands te bouwen, dan hoef je met niemand rekening te houden. Ofja, alleen de dagelijkse aanvallen van fogmen uiteraard…