Rollen, rollen en rollen. Door heel de spelwereld en overal doorheen. Zo'n beetje alles kun je meerollen. De klont die jij vooruit rolt, de katamari, kan alleen groter worden door alles wat los en vast zit te absorberen en zo nog meer te groeien.

Katamari Damacy ReRoll release

Katamari Damacy heeft al een erg rijke geschiedenis. Het originele spel verscheen in 2004 al op de PlayStation 2 en jaren na die release rolt deze game ook naar de Nintendo Switch. Het spel wordt grafisch flink verbeterd en stelt nu Nintendo-gamers ook in positie om het spel eens uit te proberen. Het biedt de gebruikelijke gameplay die de PlayStation 2-versie ook al kende en voegt hier ook nieuwe opties aan toe, zoals een multiplayerbattle waarbij elke speler via een Joy-Con mee kan spelen en HD Rumble-functionaliteiten.

Vooralsnog is er nog geen exacte releasedatum bekendgemaakt voor deze release. Wel is bekend dat we deze winter nog flink wat objecten als één grote klont bij elkaar mogen rollen. Mocht je niet kunnen wachten tot de release, dan kun je altijd de oude PlayStation 2 versie spelen of één van de andere games uit de reeks. Neem bijvoorbeeld Touch My Katamari voor de PlayStation Vita of Katamari Forever voor de PlayStation 3.