Foto: Square Enix

Just Cause 4 is van plan het plezier dat je van de serie gewend bent naar het volgende niveau te tillen. Letterlijk, want de Just Cause 4 tornado sleurt alles wat los en vast staat van de grond. Samen met sneeuwstormen, een goede dosis onweer en zandstormen zal het extreme weer voor een nieuwe dreiging zorgen.

De Just Cause 4 tornado blaast je omver

‘Het is een gigantische cycloon die door middel van realistische fysica de wereld van Just Cause 4 beïnvloedt,’ begint Meyer vol trots. Het is begrijpelijk, want Meyer vertelt dat de Just Cause 4 tornado zijn favoriet is. ‘De tornado was één van de eerste prototypes die we ontwikkeld hadden en iedereen vindt het zo leuk om er in gezogen te worden.’

“Het is alsof je van een hele hoge glijbaan glijdt en je veel maar niet alle controle kwijtraakt.”

Meyer benadrukt dan ook dat je als Rico niet volledig de controle kwijtraakt wanneer je in de tornado gezogen wordt. ‘Het neemt niet alle controle weg, maar je merkt dat de tornado aan Rico trekt.’ Op die manier verandert de Just Cause 4 tornado de gameplay, want als de tornado aan Rico trekt, doet deze dat ook aan vijanden bijvoorbeeld.

Meyer stelt dan ook voor dat spelers maar eens moeten proberen om vijanden met de Air Lifter de lucht in te laten vliegen wanneer ze in de buurt van een tornado zijn. ‘Dan worden die vijanden zo de tornado ingezogen,’ glundert Meyer. ‘Je kunt jezelf ook met de grijphaak vastbinden aan iets wat in de tornado getrokken wordt en jezelf op die manier van door de tornado heen manoeuvreren.