Om de verschillende manieren van chaos in actie te zien, druk bovenaan elke pagina op de play-knop om een video te bekijken.

Nieuwe gadgets voor Rico

Protagonist Rico Rodriguez heeft in elke Just Cause-game een aantal trucjes en gadgets om zijn strijd tegen het regime wat makkelijker te maken. Met name zijn grijphaak is een cruciaal onderdeel van zijn wapenarsenaal. Hij kan er niet alleen makkelijk mee van A naar B komen en gebouwen beklimmen, dankzij de rebellen van Solís heeft hij een aantal nieuwe mogelijkheden tot zijn beschikking.

De Air Lifter is een ballon, die Rico door middel van zijn grijphaak kan bevestigen aan elk object, van container tot soldaat. Met een druk op te knop blaast de ballon zich op en tilt hij het lijdend voorwerp op naar grote hoogten, wat je zelf kan instellen. En door middel van upgrades heeft Rico de mogelijkheid om de Air Lifter om te toveren tot een dodelijk wapen. Zo kan de ballon zich vullen met een explosief gas in plaats van helium, je kan instellen dat de ballon geen maximale hoogte heeft en het voorwerp de ozonlaag inwerkt of je kan de ballonnen Rico automatisch laten volgen.

Ook de Retractor is een nuttig wapen op het slagveld. Dit gadget zorgt ervoor dat twee objecten of personen die met elkaar verbonden worden door de grijphaak naar elkaar toe worden getrokken. De mogelijkheden hiervan zijn eindeloos en zeer handig, zoals twee helikopters naar elkaar toe trekken zodat ze botsen of door een explosieve ton te laten vliegen naar een groep vijanden.

De laatste nieuwe gadget die je tot je beschikking krijgt is de Booster. Dit is simpel gezegd een klein raketje die je op een object kan plaatsen om die een bepaalde kant op te laten bewegen. De Booster is minder in het algemeen te gebruiken, maar dat neemt niet weg dat je er leuke trucjes mee kan uithalen. Laat bijvoorbeeld een auto inrijden op een groep vijanden of combineer het met Air Lifters om een container om te toveren in een groot vernietigingswapen.