Complete chaos

Overdreven stunts en explosies zijn natuurlijk niets nieuws voor de Just Cause games. In Just Cause 4 krijg je de middelen om missies op een zo gestoord mogelijke manier te benaderen. Deze vrijheid uit zich in hoe je de missies zelf benaderd, maar een belangrijkere manier waarop de ontwikkelaars dit aanmoedigen is de grote aanpasbaarheid van de gadgets.

Je kan net als altijd twee objecten aan elkaar verbinden. Nieuw is dat je ze nu naar je eigen voorkeur kan aanpassen, bijvoorbeeld door een kleine explosie toe te voegen die afgaat wanneer je twee dingen verbindt. Daarnaast kan je met dit systeem ook een boost vastmaken aan objecten, waardoor ze bijvoorbeeld een bepaalde richting op vliegen. Tot slot kregen wij vandaag ook Airlifters te zien.

Airlifters zijn ballonnetjes die je ook aan dingen vast kan maken. Je kan ze instellen dat ze bijvoorbeeld recht de lucht in gaan, of dat ze jou volgen. Dit alles zorgt ervoor dat je de omgeving kan gebruiken om de gekste situaties te creëren. Van een explosief krat maak je zo een dodelijke raket, of van een hijskraan een vernietigende sloopkogel.

Just Cause 4 features beloven veel goeds

Jammer genoeg konden we de game nog niet zelf proberen, dus een oordeel vellen over hoe al deze nieuwe features samenwerken kunnen we nog niet. Wel is duidelijk dat met deze nieuwe Just Cause 4 features er weer een compleet gestoorde open wereld gepresenteerd gaat worden. De game geeft je de ingrediënten en jij maakt er een explosieve maaltijd van!

Just Cause 4 is vanaf 4 december beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.