De natuur is ook een vijand

Rico heeft zijn handen dus vol aan het leger van de Black Hand, maar helaas voor hem is dat niet het enige dat hem in de weg gaat. De natuur zelf is nu ook een personage an sich, wat volgens de ontwikkelaars een stuk meer vrijheid en chaos moet gaan creëeren. In de demo die wij te zien kregen was er een gigantische tornado op weg naar een vliegveld van de Black Hand. Goed voor ons, want dit betekent dat alles daar aan flarden gescheurd wordt.

Tornado’s in Just Cause 4 laten namelijk bijna niets heel. We konden zien dat het natuurgeweld ervoor zorgde dat auto’s, container en zelfs complete vliegtuigen door de tornado opgezogen werden. Als je niet oppast, word je er zelf ook door gegrepen. Wanneer je het slim speelt, kan je die tornado in jouw voordeel gebruiken en vijanden laten opslokken.

Zo ook in het scenario dat wij te zien kregen. De tornado is op weg naar het vliegveld van de Black Hand, maar zij hebben op hun beurt een viertal soort luchtkanonnen om de wervelwind op afstand te houden. Jij moet de basis in en ervoor zorgen dat deze worden uitgeschakeld. Hoe je dat doet, dat hangt er vanaf..